top of page
IMG_4112.jpg

Ballast Nedam

cases

Probleemstelling

Ballast Nedam houdt zich bezig met gebieds- en projectontwikkeling, bij stedelijke herstructurering, bij grote, logistiek complexe projecten en bij renovatieopgaven. Op het werkgebied mobiliteit werkt Ballast Nedam aan bereikbaarheid met oog voor leefbaarheid en veiligheid. Ze zorgen voor onderhoud en beheer, en ontwikkelen en realiseren ook gebouwde objecten voor weg-, spoor-, lucht-, en waterverkeer.

De materieel organisatie van Ballast Nedam beheert, onderhoud en verhuurt al het materieel dat de moeder organisatie nodig heeft aan de lopende projecten. Hierin lag de uitdaging waarmee BNM bij Xeelas aanklopte: Hoe kunnen we zien hoe en wanneer onze aggregaten door onze interne klanten worden gebruikt?

Onze oplossing 

Met de voorloper van de Xeelas series G is er verbinding gemaakt met het aggregaat. op dat moment was het voor BNM mogelijk om in het Xeelas portaal te zien wanneer de machines in gebruik waren en wat de correcte urenstand was. Daarnaast was een real time locatie van grote waarde op de uitgestrekte bouwprojecten die Ballast Nedam uitvoert.

De urenstanden worden bij BNM gebruikt om te bepalen wanneer er onderhoud moet worden gepleegd en wat er gefactureerd moet worden. Dit gebeurt allemaal vanuit hun ERP systeem. Xeelas heeft dan ook een koppeling gerealiseerd met het bestaande ERP systeem en dit zorgt ervoor dat de medewerkers van BNM altijd over de meest accurate informatie beschikken.

Resultaat 

Dit project had impact op meerdere niveaus binnen de BNM organisatie. De monteurs en chauffeurs in het veld zijn minder tijd kwijt met het zoeken naar de aggregaten. De planners weten precies wanneer er onderhoud nodig is en de machines hebben dus minder storingen. De facturen worden nu gebaseerd op het precieze gebruik door de interne klant en dit levert tevreden klanten op.

IMG_4115_1.jpg
Ballast_nedam_company_logo.png
IMG_4102_1.jpg

“De wereld verandert en door dit soort projecten kunnen we ons blijven ontwikkelen. De samenwerking met Xeelas hierin was zeer prettig. Onze medewerkers hebben door de open houding van Xeelas veel geleerd en ons proces is sneller en accurater geworden door de automatisering rondom onze machines.”

jeffrey-hoffmann-xeelas.png

Jeffrey Hoffmann

Directeur, Ballast Nedam Materieel

bottom of page