top of page
Fueltank.jpg

Bredenoord

cases

Probleemstelling

Met meer dan 5000 objecten, zoals aggregaten, lichtmasten, transformatoren en batterij opslagsystemen, brengt het familiebedrijf Bredenoord energie op plekken waar het niet altijd zeker en vanzelfsprekend is. Begin 2018 kwam Bredenoord bij ons met de vraag: Wij willen nog een stap voorwaarts maken in de digitale wereld. Hoe verbinden we onze vloot? 

Onze oplossing 

In de user stories kwam naar voren dat Bredenoord 24/7 de locatiebepaling, urenstand, alarmen en het brandstofniveau van de aggregaten in het veld wilde inzien. 

Dat hebben wij geregeld door twee verschillende typen hardware bij de aggregaten te plaatsen: een kastje waar energie wordt geladen en een kastje voor als er geen energiebron aanwezig is. 

Daarnaast bleek uit de user stories dat er één overzichtelijk dashboard moest komen, waarop de diverse medewerkers inzage krijgen in voor hen relevante informatie. Zo wil een chauffeur de precieze locatie van de aggregaten die hij moet ophalen weten, een planner wil weten wanneer er afgetankt moet worden en de servicemonteur wil de urenstand zien zodat hij weet wanneer hij onderhoudswerkzaamheden moet verrichten. Zo’n dashboard hebben onze engineers ontwikkeld. 

Resultaat 

Samen met Xeelas heeft Bredenoord die felbegeerde stap voorwaarts gemaakt om hun vloot machines te verbinden. 

Wat heeft de digitaliseringsslag Bredenoord gebracht? 

  • Er wordt efficiënter en effectiever gewerkt

  • Gebruikers hebben 24/7 inzicht in de status van de kastjes in het veld en kunnen hierop anticiperen 

  • Een potentiële besparing van 750k op operationele kosten per jaar. 

  • Veel meer klantwaarde doordat er nu volledige zekerheid is over wat de machine doet in het veld. 

Generator.jpg
Logo-bredenoord.jpg
Bredenoord-safari-portal.png

“Samen met Xeelas hebben we robuuste hardware ontwikkeld die zelfs werkt onder de extreme omstandigheden waaraan onze machines worden blootgesteld. Deze IoT-oplossing helpt ons de kosten te verlagen en onze waarde voor de klant te vergroten.”

Jaap Fluit
CEO, Bredenoord

bottom of page